ایران درودی نقاش سرشناس همچنین کارگردان، نویسنده، منتقد هنری و استاد دانشگاه بود. درودی به عقیده برخی منتقدان پیرو مکتب فراواقع گرایی (سورئالیسم) بود.مجله کافور،چاپ فرانسه،در نقد آثار درودی فضای کارهای وی شبیه سالوادور دالی و مارکس ارنست دانست. او از پیشگامان نقاشی معاصر ایران و شش دهه قبل از معدود چهره های مرتبط و شناخته شده در جامعه هنری جهان بود. پدرش خراسانی بود و مادرش قفقازی تبار پدری اش بازرگان بودند و مادرش به همراه خانواده بعد از انقلاب اکتبر و تشکیل کشور شوروی از قفقاز مهاجرت کردند.
او در کودکی با خانواده به اروپا سفر کرد.وقتی جنگ جهانی دوم شروع شد خانواده او در هامبورگ زندگی می کرد و با شروع جنگ بازگشتند و مدتی در مشهد زندگی کردند و بعد ساکن تهران شدند. درودی در مدرسه به دلیل علاقه به نقاشی به کلاس های آزاد طراحی و نقاشی می رفت.وی در سال ۱۹۵۴ برای تحصیل در رشته نقاشی در دانشکده بوزار در پاریس به تحصیل مشغول شد و در سال های ۱۹۵۴ تا ۱۹۵۸ به یادگیری هنر در آموزشگاه ها و دانشکده های گوناگون پرداخت.
در سال های دهه ۱۳۴۰ خورشیدی در شهرهای مختلف اروپا آثار خود را در گالری های مختلف به نمایش گذاشت و سپس به آمریکا رفت. در آمریکا با پرویز مقدسی کارگردان تائتر و سینما ازدواج کرد.هر چند دوران زندگی مشترک این دو با مرگ زود هنگام مقدسی به پایان رسید اما تاثیر بسیار عمیقی بر درودی گذاشت و او دیگر هرگز ازدواج نکرد. ایران درودی در بیش از ۶۳ نمایشگاه انفرادی و بیش از ۲۵۰ نمایشگاه گروهی در داخل و سراسر جهان، آثار خود را به دید عموم گذاشت و با نوشتن کتاب «در فاصله دو نقطه» به نویسندگی نیز روی آورد.