سیاوش شهشهانی محقق و استاد دانشگاه است. وی در حال حاضر استاد بازنشسته دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی شریف است. او از ابتدای اتصال به شبکه اینترنت مسوول ثبت دامنه فارسی irدر مرکز تحقیقات فیزیک نظری بود که در سال ۱۳۸۹ از این سمت استعفا کرد. او تلاشهای بسیاری در زمینه توسعه اینترنت از زمان آغاز راهیابی اینترنت به این کشور انجام داده است. زمینه فعالیت و تحقیقات او در ریاضیات، عموماً سیستم های دینامیکی است.
طی سال های ۱۳۳۳ تا ۱۳۳۹، دوره های اول و دوم تحصیلات متوسطه را در «دبیرستان اندیشه» و «دبیرستان هدف ۱» گذراند و در سال ۱۳۳۹ تحصیلات خود را در کالج هوب در ایالت میشیگان در کشور آمریکا آغاز نمود و سپس از سال ۱۳۴۰ تحصیل در این رشته را در دانشگاه برکلی ادامه داد. او مدرک کارشناسی خود را در سال ۱۳۴۳ دریافت نمود و در همان سال شرکت در دوره تحصیلات تکمیلی را در همان دانشگاه آغاز کرد.وی در سال ۱۳۴۸ پس از دفاع از رساله دکتری خود با عنوان «نظریه سرتاسری معادلات دیفرانسیل مرتبه دوم عادی روی خَمینه ها» تحت راهنمایی استیو اسمیل مدرک دکترای خود را دریافت نمود و از همان زمان به مدت یک سال در دانشگاه برکلی به تدریس پرداخت.
او بعدها به عنوان استادیار در دانشگاه های نورث وسترن در ایلینوی، دانشگاه ویسکانسین در مدیسون و دانشگاه میشیگان در ان آربر حضور یافت.او در سال ۱۳۵۳ پس از بازگشت، به عضویت هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف درآمد و در سال ۱۳۵۸ به رتبه استادی در این دانشگاه رسید. وی در همین سال با الهه الهی ازدواج کرد که ثمره آن، دو فرزند به نام های «سپهر» و «سهراب» است. وی از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۷ ریاست دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شریف را به عهده داشته است و از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ به عنوان رئیس بخش ریاضی «مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات» - که امروزه با نام «پژوهشگاه دانش بنیادی» شناخته می شود - فعالیت نموده است.
شهشهانی از سال ۱۳۶۷ عضو هیئت تحریریه مجله نشر ریاضی بوده و علاوه بر آن از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۸۴ مدیر مسئول آن نیز بوده است. او در سال ۱۳۶۸ قائم مقام مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات شد. وی در زمان برقراری اولین اتصال اینترنت که در این مرکز انجام گرفت، نقشی فعّال در این زمینه ایفا کرد. سیاوش شهشهانی از شهریور ۱۳۸۲ عضو گروه زبان و رایانه فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز هست. سیاوش شهشهانی در سال ۱۳۸۲ به عنوانچهره ماندگار ریاضیات کشور معرفی شد. همچنین در روز سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۸۲ در مراسمی لوح تقدیر انجمن ترویج علم، «به جهت راه اندازی اولین ارتباط اینترنتی در ایران و تلاش برای ثبت نام دامنه 'ir' در دنیا»به شهشهانی اهدا گردید.