سید محمدرضا مدرسی مصلی معروف به مدرسی یزدی، مجتهد شیعه و در سال ۱۳۳۴ در شهر یزد به دنیا آمد. پدر او سید جواد مدرسی از عالمان و استادان اخلاق شهر یزد بود. بیش از سی سال تدریس در حوزه علمیه قم (بیست و چهارسال درس خارج فقه و اصول)، مدرس دانشگاه و همچنین مدرسی یزدی در کنار فعالیت های علمی به فعالیت های سیاسی نیز اشغال دارد. وی از تیرماه سال ۱۳۸۶ش و در دوره های پنجم، ششم و هفتم جزو فقهای شورای نگهبان بوده و همچنین عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است. وی از سال ۱۳۹۲ش، جزو هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان است.
زندگینامه علمی سیاسی: وی پس از تحصیلات دیپلم علاوه بر تحصیل دروس رسمی حوزه علمیه به فراگیری دروس نجوم، هیئت، فلسفه غرب، اقتصاد و زبانهای علمیه به فراگیری دروس نجوم، هیئت، فلسفه غرب، اقتصاد و زبانهای خارجی پرداخت و در رشتههای فلسفه و کلام و تفسیر و حدیث نیز مطالعه و تحصیل کرد. وی تحصیلات حوزوی را تا میانه دوره سطح در مدارس یزد و نزد پدر آغاز کرد و از سال ۱۳۵۱ در قم ادامه داد. وی در دروس هیئت و عرفان حسنزاده آملی و فلسفه مطهری و جوادی آملی شرکت کرد. ضمن ادامه دوره سطح مکاسب را نزد ستوده و کفایه را نزد جعفر سبحانی تحصیل کرد و دروس خارج فقه و اصول را عمدتًا نزد درس کاظم تبریزی، وحید خراسانی و جواد تبریزی فراگرفت رفت؛ و از اساتیدی چون حائری، میرزا هاشم آملی و بهجت نیز استفاده برد. وی علاوه بر تالیف به تدریس از جمله خارج فقه و اصول نیز اشتغال داشته و دارد. وی در سالهای مبارزه در قم محمدرضا گلپایگانی را از نقشه ساواک در سوء استفاده از مجلسی که برخی از علما و فضلا قرار بود در آن حضور یابند، آگاه ساخت. وی نامزد انتخابات ۱۳۹۴ مجلس خبرگان بود که با قرارگیری در جایگاه ۲۵ م استان تهران نتوانست انتخاب شود.
مدرسی یزدی در فقه و اصول فقه از اساتیدی همچون حسین وحید خراسانی، میرزا جواد تبریزی، محمدتقی بهجت، میرزا هاشم آملی بهره برد. وی همچنین در نجوم و عرفان، شاگرد حسن حسن زاده آملی و در فلسفه از شاگردان مرتضی مطهری و عبدالله جوادی آملی است. او از سال ۱۳۷۲ش به تدریس درس خارج فقه و اصول مشغول است و در مراکز حوزوی و دانشگاهی نیز تدریس میکند.
مدرسی یزدی به برخی فتواهای نادر همچون تساوی دیه زن و مرد و همچنین ادعای جایز بودن نقد معصوم واکنش نشان داده و آنها را مخالف قرآن و روایات شمرده است.
وی دارای آثار متعددی است و از جمله آثار سید محمدرضا مدرسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:1. مقدمه ای بر شناخت امامان در پرتو روایات 2. فلسفه ارزش ها 3. مقدمه ای بر نظام مالیاتی و بودجه در اسلام 4. زکات و خمس در اسلام 5. مباحث تولید، توزیع و مصرف 6. فلسفه اخلاق: پژوهش در بنیان های زبانی، فطری، تجربی، نظری و دینی اخلاق (ترجمه به زبان اردو) 7. تشیع در تسنن (ترجمه شده به زبان های عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی و سواحلی) 8. بحث حول القیمی و المثلی 9. مقالات فقهی (در نه مجلد) 10. ولایت فقیه: جلوه ای از حضور در عصر غیبت 11. رساله ای در حکم مفسد فی الارض (ترجمه شده به زبان عربی) 12. دو فرمان برتر الهی (در باب فریضه امر به معروف و نهی از منکر) و...