



شهید سردار حاج ابوالفضل نیکویی
شهید سردار حاج ابوالفضل نیکویی (معروف به حاج یونس) یکی از فرماندهان برجسته و گمنام نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که سالها در جبهه مقاومت اسلامی، به ویژه در سوریه، مجاهدت کرد و یار نزدیک شهید حاج قاسم سلیمانی به شمار میرفت.
سردار شهید ابوالفضل نیکویی اهل شهرستان اقلید استان فارس بود. او مردی متواضع، اهل عبادت، مهربان و در عین حال قاطع و شجاع توصیف شده است. همرزمانش از ابهت، اضطراب برای حفظ فرماندهان (به ویژه شهید سلیمانی)، و عشق عمیق به شهادت او سخن گفتهاند. همیشه در پایان مکالماتش میگفت: «دعا کنید شهید شوم». پدرش در مراسم تشییع گفت: «40 سال منتظر شهادت بود».
از فرماندهان ارشد و موثر نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
جزو اولین گروههایی بود که همراه شهید حسین همدانی و چند نفر دیگر برای مقابله با توطئه تکفیری-صهیونیستی به سوریه رفت.
حدود 8 سال در سوریه حضور داشت و نقش کلیدی در حفاظت از شهید حاج قاسم سلیمانی ایفا کرد؛ حتی گاهی مانع پیشروی او در خط مقدم میشد.
اشراف کامل بر جغرافیا و عملیات سوریه داشت و در اطلاعات و عملیات نیروی قدس فعال بود.
در مستند «ایستاده در غبار» و روایتهای همرزمان، به عنوان مرد گمنام اطلاعات عملیات سپاه معرفی شده است.
همیشه آرزوی شهادت داشت و میگفت: «به مرگ عادی نمیمیرم».
شهید حاج ابوالفضل نیکویی 2 تیرماه 1404 در جریان حملات هوایی رژیم صهیونیستی به تهران، بخشی از درگیریهای معروف به "جنگ 12 روزه"، به درجه رفیع شهادت نائل آمد. این حمله هدفمند به مراکز نیروی قدس و فرماندهان ارشد بود.
پیکر مطهر ایشان در روز 9 تیر 1404 با تشییع باشکوه مردم اقلید و همرزمان از مقابل خیابان بسیج به سمت گلزار شهدای امامزاده عبدالرحمن (ع) منتقل شد و در جوار دیگر شهدا به خاک سپرده شد.
شهید نیکویی مزد سالها جهاد خالصانه و حفاظت از فرماندهان جبهه مقاومت را با شهادت گرفت و به عنوان یکی از فرماندهان گمنام اما موثر نیروی قدس، الگویی ابدی از اخلاص و ایثار باقی گذاشت. روحش شاد و یادش گرامی.
مجموعه مشخصات در جهت گسترش پایگاه های اطلاعاتی اقدام به راه اندازی مجموعه دانشنامه مشخصات در زمینه های مختلف نموده است تا بتواند کمکی به گسترش اطلاعات و شفافیت در جامعه نمایید.