مقطع | رشته | دانشگاه |
---|---|---|
کارشناسی ارشد | مهندسی فیزیک هسته ای | نامشخص |
محسن فخریزاده مهابادی از دانشمندان ایرانی در حوزه موشکی وی در تاریخ 7 آذر 99 در آبسرد دماوند ترور شد و در پی شدت جراحات به شهادت رسید.
نام مستعار وی در نامه نگاریها و صحبت های اداری *دکتر حسن محسنی* بود. محسن فخری زاده یکی از چهرههای تاثیرگذار علم موشکی ایران بود و یکی از دانشمندان موثر و رده بالای حوزه تحقیقات علمی و حوزه هسته ای در کشور بوده است.
وی دارای تحصیلات کارشناسی ارشد مهندسی فیزیک هسته ای بود. او عضو ارشد سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و از ابتدای روی کار آمدن جمهوری اسلامی و تشکیل سپاه به عضویت سپاه در آمد و درجه نظامی سرتیپ پاسدار را داشت.
با تشکیل واحد تحقیقات ویژه اتمی (تیم ۳۲) در سال ۱۹۸۳ در مرکز تحقیقات سپاه پاسداران، فخری زاده از همان ابتدای تشکیل در این مرکز فعالیت خود را شروع کرد.
فخری زاده از سال ۱۹۹۲ بعنوان عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امام حسین سپاه، امکانات این دانشگاه را در جهت تحقیقات هسته ای بکار گرفت و تاکنون همچنان این سمت را دارد. و سپس رییس دانشگاه صنعتی مالک اشتر شد. و قبل از شهادت ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را برعهده داشت و همچنین استاد فیزیک هسته ای دانشگاه امام حسین بود.
نام محسن فخریزاده به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر شده است ، دیده می شود.
آمریکایی ها ، وی را صندوقچه اسرار برنامه هسته ای ایران قلمداد می کردند که همواره در تعیین موضع ایرانی ها در مذاکرات ، نقشی مخفیانه ولی موثر داشته است. بر طبق نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی تا زمانیکه با فخری زاده گفتگوی مستقیم انجام نشود ، نمی توان در میزان ورود ایران به دانش هسته ای ، اظهار نظر کرد.
نام فخریزاده تحت عنوان (دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک) در قطعنامه 1774 شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، علیه فعالیت های هسته ای ایران تصویب شده در فهرست تحریم شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.
محسن فخریزاده تنها دانشمند هستهای ایرانی است که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی نام او را مستقیما در شو تبلیغاتی سال گذشته خود به زبان آورد و مدعی شد روی برنامه تسلیحاتی اتمی کار میکرده است.
محسن فخری زاده سالها پیش با خانم صدیقه قاسمی ازدواج کرده بود و 3 فرزند به نام های حامد، مهدی و هانی دارد.
او تنها دانشمندی بود که نتانیاهو در یک برنامه از او نام برده بود و رسانههای اسرائیلی اعلام کرده بودند که نقشه ترور وی یک بار در سالهای گذشته شکست خورده بود.
رسانههای اسرائیلی ادعا کرده بودند که نام این دانشمند از طریق لیستهای سازمان ملل به دست موساد رسیده است.
او در عصر روز جمعه ۷ آذر ۱۳۹۹ در شهر آبسرد، شهرستان دماوند ( استان تهران ) ترور شد و پس از حادثه به علت شدت جراحات وارد شده متاسفانه تلاشها برای احیای این شخص به نتیجه نرسیده و این دانشمند به شهادت رسیده است.
محسن فخری زاده پروژههای مختلف و مهمی را مدیریت میکرد وپیش از این بارهاتوسط رژیم صهیونیستی تهدید شده بود.از مهمترین پروژههایی که توسط این شهید و تیمش به نتیجه رسید،پروژه تولید اولین کیت ایرانی تشخیص کرونابودکه سازمان تحت امرش با نظارت مستقیم این شهید عزیز سرانجام بعد از تلاشهای فراوان در ابتدای سال جاری موفق به تولید این کیت شدند.