میثم مطیعی

میثم مطیعی

Meysam Motiee

متولد : 1368 - سن : 35
ملیت : ایران
محل تولد : ایران - سمنان - سمنان
محل زندگی : ایران - تهران - تهران
تحصیلات :

میثم مطیعی

میثم مطیعی مداح و شاعر و استاد دانشگاه امام صادق و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق در سال 1368 در سمنان به دنیا آمده است. او از مداح های مراسم های بیت رهبری و در حضور آیت الله سید علی خامنه ای است. مطیعی در مداحی های خود به مسائل مرتبط با جبهه مقاومت و دیگر موضوعات سیاسی و اجتماعی اشاره می کند. مطیعی از شاگردان مجتبی تهرانی و فارغ التحصیل دکتری تخصصی علوم قرآن و حدیث از دانشگاه امام صادق است.

پدرش حاج محسن مطیعی متولد ۱۳۳۸ در سمنان و اصالتا سمنانی بود و عمویش عباس مطیعی از شهدای جنگ می باشد. پدر بزرگش حاج کریم از مداحان قدیم بود که پدرش حاج محسن را از کودکی با روضه و منبر آشنا کرده بود. مداحی و رشد با اهل بیت در خون این خانواده است و خانواده پدر و مادریش نیز از این خصلت بی بهره نبودند به عندلیب معروف بودند. همین شجره نامه و رشد او در چنین خانواده ای باعث شد تا او نیز اکنون از مداحان مطرح و مشهور کشور می باشد.

پدرش حاج محسن  از انقلابیون و مبارزان انقلاب بود و از پخش اعلامیه های امام (ره) بگیرید تا شرکت در تظاهرات و جلسات مخفیانه با جوانان انقلابی همچنین پدر این مداح مشهور عضو جهاد سازندگی بود و سال ها در شهرهایی چون گیلان و سیستان و بلوچستان به عنوان جهادی با خانواده اش در این شهرها زندگی کرده و حضور داشت. پدر میثم مطیع  در اثر سانحه ای که در حین بازگشت از ماموریت در ۸ دی سال ۱۳۸۳ برایش رخ داد، درگذشت .

میثم مطیعی در سال ۱۳۸۹ در دوره دکتری دانشگاه امام صادق ورودی بهمن ماه پذیرفته شد. او در سال ۹۴ از پایان نامه دکتری تخصصی خود با عنوان «مبانی و راهکارهای قرآنی و روایی در رویارویی با اهانت به معصومان» به راهنمایی عباس مصلایی پور (دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق) دفاع کرد و با نمره عالی قبول شد. او در ماه های ابتدایی سال ۱۳۹۵ به عضویت هیئت علمی دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد این دانشگاه درآمد. او در کنار اشتغال به تدریس و مداحی اهل بیت، به فعالیت های علمی و پژوهشی به خصوص در دانشگاه امام صادق (ع) مشغول است.

میثم مطیعی از شاگردان مرحوم آیت الله شیخ آقا مجتبی تهرانی است و اولین کارهایش را از جلسات آیت الله مجتبی تهرانی آغاز کرده است. او از موسسین دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله آقا مجتبی تهرانی است و اولین مدیر عامل این موسسه نیز بوده است. و همیشه به این نکته اشاره دارد که هرگز خود را از شاگردان حاج آقا مجتبی نمی داند و فقط از علاقمندان ایشان می باشد. به گفته حاج میثم مطیعی؛ شخصیت فردی مثل آقا مجتبی به قدری والاست که نمی توان با چند جلسه استفاده از سخنان ایشان، خود را شاگرد ایشان دانست.  او در مصاحبه ای با تسنیم در بهمن ماه ۱۳۹۱ ادعا کرد که به خاطر تعالیم استاد اخلاقش مجتبی تهرانی مدت ها از پذیرش پیشنهاد مداحی در صدا و سیما و مصاحبه با رسانه ها خودداری می کرده است. او پس از ورود به دانشگاه امام صادق، در هیئت این دانشگاه به ارائه سبک جدیدی از مداحی به همراه حفظ آداب و رسوم سنتی مداحی پرداخت و مراسم دهه اول محرم این هیئت با مداحی میثم مطیعی با استقبال زیاد عزاداران همراه بوده است.

آثار

  • ایه های علم رجال، سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها (سمت)، ۱۳۹۷
  • پژوهشی پیرامون علم رجال، ۱۳۹۵
  • ترجمه «مقتل الامام الحسین» نوشته فضل علی قزوینی
  • ترجمه «وجیزه فی علم الرجال» نوشته میرزا ابوالحسن مشکینی اردبیلی