هماکنون دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با ۱۱ دانشکده، به فعالیتهای پربار آموزشی خود ادامه ميدهد: مهندسي برق، مهندسي مکانيک، مهندسي عمران، مهندسي هوافضا، مهندسي صنايع، مهندسي نقشهبرداري، مهندسي کامپيوتر، مهندسي و علم مواد، رياضي، فيزيک، شيمي.
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درحالحاضر ۲ قطب علمی، ۱۹۴ آزمایشگاه پژوهشی و آموزشي، ۱۳ مرکز پژوهشي، ۳ گروه پژوهشي، ۶ پژوهشکده، ۱۱ شرکت دانش بنيان و ۲۸ شرکت مرکز رشد دارد که در زمينههاي تخصصي دانشگاه فعاليت ميکنند.
این دانشگاه توانسته است با عقد قراردادهای بسیار با صنایع گوناگون کشور، ضمن حل مشکلات تخصصی آنها، در بسیاری از دستاوردهاي پژوهشي ايران سهيم باشد. مجموعه فعاليتهاي پژوهشي آن، حکايت از پويايي دانشگاه در عرصههاي مختلف علمي و صنعتي دارد که در پارهاي از زمينهها تنها نيروهاي متخصص کشور در اين دانشگاه فعاليت ميکنند يا دانشآموختۀ اين دانشگاهاند.
براساس پایگاههای معتبر برای رتبهبندی دانشگاهها در جهان، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسي پيشرفت و رشد محسوسي داشته است: برطبق آمارِ پايگاه رتبهبندي ISI، این دانشگاه در شمار ۱درصد تولیدکنندگان علم در دنیا معرفی شده است. همچنین جدیدترین رتبهبندي بينالمللي مؤسسۀ تايمز در سال ۲۰۱۷، دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي را جزء ۶ دانشگاه برتر ايران ميداند.
دفتر مرکزی دانشگاه در خیابان میرداماد قرار دارد و دانشکدهها و خوابگاههای این دانشگاه در چندین نقطۀ شهر تهران پراکندهاند:
قدمت برخی از دانشکدهها به چندین دهه قبل برمیگردد.
باتوجهبه سیاستهای راهبردی دانشگاه در یک دهۀ گذشته، دورههای تحصیلات تکمیلي دانشگاه در سالهاي اخير تقويت شده است و بيش از ۴۰درصد کل دانشجويان دانشگاه در مقاطع کارشناسيارشد و دکتري تحصيل ميکنند. درضمن دورههاي آموزش الکترونيكي دانشگاه همگي در مقطع كارشناسيارشد فعالاند. همچنين دانشگاه با اجراي چندين دورۀ بينالمللي مشترك در مقاطع كارشناسيارشد و دكتري با برخي از دانشگاهها در كشورهاي انگلستان، فرانسه، هلند، آلمان و روسيه همكاري نزديك داشته است. نيز، در يك دورۀ كارشناسي هوافضا چند سال است فعاليتي مشترك با دانشگاه ماتي روسيه در پيش گرفته است.