جعفر پتگر نگارگر و نقاش برجسته معاصر، از شاگردان میرمصور بود. از مشهورترین آثار نقاشی او می توان از «رفوگر»، «قالی فروشان دوره گرد»، «قهوه خانه امیرآباد»، «مکتب قرآن»، «خانه نقاش»، «مرغ فروش»، «از اینجا تا ابدیت» و «شهریار» یاد کرد، که در موزه هنرهای معاصر تهران نگهداری می شوند.
در سال ۱۳۱۹ خورشیدی، به همراه برادرش، علی اصغر پتگر، اولین آموزشگاه خصوصی نقاشی را (تهران- خیابان نادری) تاسیس کردند؛ و در جنب آفرینش های هنری خود، به تعلیم و تربیت هنرجویان پرداختند. چند سال بعد جعفر پتگر به تنهایی آموزشگاهی در خیابان منوچهری تهران و سپس چند سال بعد در خیابان هدایت تهران، تاسیس نمود. یکی از پاتوق های مهم هنرمندان جوان، در آن دوره، کافه نادری در خیابان نادری تهران بود که درست در چند قدمی آموزشگاه جعفر پتگر قرار داشت. اغلب هنرمندانی که به کافه نادری می آمدند، به آتلیه ایشان هم رفت و آمد داشتند، یا در محافل و مجالس گوناگون با یکدیگر ملاقات می کردند.
از جمله: جلال آل احمد، صادق هدایت، بزرگ علوی و بعضی نیز، مانند: فروغ فرخزاد، سهراب سپهری و هانیبال الخاص، چندی نزد ایشان، نقاشی کرده اند و برخی مانند شهریارکه با استاد، همشهری بوده و مشترکات ذوقی و هنری بیشتری نسبت به دیگران داشتند، مدتی با استاد هم خانه بودند. (تابلوی خانه نقاش، همین خانه را تصویر کرده است که؛ در تهران، خیابان ری، کوچه آبشار واقع است). انس و الفت استاد با شهریار، تا بدان پایه بود که،پرتره ای از او نقّاشی کرده است؛ و گهگاه، همراه شهریار،به منزل ابوالحسن خان صبا نیز، رفته با ایشان و سایر اهل موسیقی، ملاقات داشتند.